Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profileg
Fezza Hussin

@FezzaHussin

ISTJ | Digital Marketing | Team Development | Business |

ID:2992475971

linkhttps://linktr.ee/fezzahussin calendar_today22-01-2015 17:19:11

3,2K Tweets

14,5K Followers

179 Following

Master 🦋(@master_nobody) 's Twitter Profile Photo

Introverts drain too fast. That's why they don't connect with everybody. They want to. But they need time. To observe. To assess. To believe. Temporary is just not their thing. They're not shy or selfish. They want someone that matters. That feels true to their soul. That's all.

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

So yeah, play our role sehabis baik. Sudi terima kritikan dan nothing personal. Jgn emosi terbawa bawa pula ok. 

Tu je lah bebelan kali ni.

Ada apa2 nak tambah?

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

So itu la. Saya rasa 3 benda ni crucial part. 

Tapi yelah. 

Macam cerita sebelum ni. Give and take. 

Kalau majikan je give pekerja diam tak jadi cerita juga. Kalau pekerja je give, majikan buat dunno. Pun sama.

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

Solat berjemaah di office, project sampingan supaya staff boleh develop pemikiran dan dalam masa yang sama tidak fed up sebab asyik buat kerja sama. 

Haha

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

Jaga ni bukan stakat makan minum dan keperluan lain. Bagi saya if nak jaga staff kena makesure dia rasa bila dia kerja di company kita ada added value yang kita boleh provide. 

Contoh kat tempat saya kerja, kami provide kelas mengaji bagi yang nak belajar.

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

The last one will be: kesetiaan (ceh wah haha)
 
Tapi tu lah. 

Susah sikit kita nak tahu staff kita loyal ke tidak. Sebab isu loyal ni stakat kerja 1-2 tahun saya kira belum lagi loyal. 

Jadi it takes time la. So peranan kita la as majikan kena jaga staff betul-2. Betul tak?

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

Sebab dunia pekerjaan ni. Macam-macam masalah yang akan timbul kan. 

Internal dan external. 

Kalau dapat staff jenis termenung je ada masalah susah la kita. Haha kena banyak train lagi okey?

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

Skill ni juga tergantung kerja apa dia buat. 

Kalau as video editor lain la skill dia kena ada dengan seorang akauntan kan? Obviously.

Tapi saya tgk siapa pun pekerja kita nak ambil. Kena ada basic skill menyelesaikan masalah.

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

Skill ni luas juga nak bahas. 

Ikut position or role dia. Boleh jadi pengalaman yang dia ada dulu before kita ambit dia bekerja, tak sebagus mana bila masuk ke our company. 

Tapi bagusnya adalah mungkin kita tak perlu ajar dia benda basic.

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

Second is skill. 

Bila dah attitude bagus, mestilah kita nak orang yg skillfull untuk join our team. 

Buat apa ambil orang tapi tak match dengan skill yang kita nak?

Nanti target company ke laut jadinya. Kita pun susah nak grow company.

account_circle
Fezza Hussin(@FezzaHussin) 's Twitter Profile Photo

10- Microcopy

Ni yang marketer & copywriter boleh guna!

Ini ialah tools yang bantu bina persuasive headlines and slogans.

Kalau korang rasa tools ni berguna, jangan lupa RT & sebarkan k!

10- Microcopy Ni yang marketer & copywriter boleh guna! Ini ialah tools yang bantu bina persuasive headlines and slogans. Kalau korang rasa tools ni berguna, jangan lupa RT & sebarkan k!
account_circle