Ruben Brekelmans (@rubenbrekelmans) 's Twitter Profile
Ruben Brekelmans

@rubenbrekelmans

Minister van Defensie | VVD | Brabander | Minister of Defence of The Netherlands | Personal account

ID: 272656097

calendar_today26-03-2011 22:46:37

3,3K Tweet

15,15K Followers

996 Following

Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Oekraïne heeft meer én de meest innovatieve wapens nodig om Rusland te verslaan. Met de Oekraïense minister van Defensie Rustem Umerov besprak ik de situatie op het slagveld. En welke nieuwe initiatieven Nederland kan nemen. Oekraïne kan op onze steun blijven rekenen! 🇺🇦🇳🇱

Oekraïne heeft meer én de meest innovatieve wapens nodig om Rusland te verslaan.

Met de Oekraïense minister van Defensie <a href="/rustem_umerov/">Rustem Umerov</a> besprak ik de situatie op het slagveld. En welke nieuwe initiatieven Nederland kan nemen.

Oekraïne kan op onze steun blijven rekenen! 🇺🇦🇳🇱
WNL Vandaag (@wnlvandaag) 's Twitter Profile Photo

.Ruben Brekelmans Ruben Brekelmans is in Zuid-Korea om met andere landen te praten over AI. "We willen internationale afspraken maken over kunstmatige intelligentie. Er zijn nu geen regels en normen over hoe hiermee binnen het militaire domein om te gaan." #WNL

Anton Gerashchenko (@gerashchenko_en) 's Twitter Profile Photo

There will be no moment in the near future when Ukraine's needs will be fully met, – Minister of Defense of the Netherlands on F-16 assistance, strikes deep into Russia and fears of escalation. Main points from Radio Svoboda's interview with Ruben Brekelmans (Ruben Brekelmans):

Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

In Seoul spreek ik op het REAIM congres, dat Nederland mede organiseert om afspraken te maken over AI in het militaire domein. Ook spreek ik met Zuid-Korea over samenwerking in Defensie-productie en steun aan Oekraïne. Zeer belangrijk om onze banden in deze regio te versterken!

In Seoul spreek ik op het REAIM congres, dat Nederland mede organiseert om afspraken te maken over AI in het militaire domein.

Ook spreek ik met Zuid-Korea over samenwerking in Defensie-productie en steun aan Oekraïne.

Zeer belangrijk om onze banden in deze regio te versterken!
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Goede gesprekken met defensie-bedrijven in Zuid-Korea. Als wij onze defensie-productie willen opschalen en Oekraïne militair blijven steunen, moeten we nauw samenwerken met nieuwe partners. Ook voor Nederlandse bedrijven liggen er kansen. Samen bouwen we een veilige toekomst!

Goede gesprekken met defensie-bedrijven in Zuid-Korea.

Als wij onze defensie-productie willen opschalen en Oekraïne militair blijven steunen, moeten we nauw samenwerken met nieuwe partners.

Ook voor Nederlandse bedrijven liggen er kansen. Samen bouwen we een veilige toekomst!
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

De veiligheid van Zuid-Korea en Nederland zijn met elkaar verbonden. Samen staan wij voor vrijheid en democratie. En verdedigen deze tegen dreigingen uit Rusland, China, Iran en Noord-Korea. Fijne kennismaking met collega Kim Yong-hyun. Ik kijk uit naar onze samenwerking. 🇰🇷🇳🇱

De veiligheid van Zuid-Korea en Nederland zijn met elkaar verbonden.

Samen staan wij voor vrijheid en democratie. En verdedigen deze tegen dreigingen uit Rusland, China, Iran en Noord-Korea.

Fijne kennismaking met collega Kim Yong-hyun. Ik kijk uit naar onze samenwerking. 🇰🇷🇳🇱
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Canada en Nederland zijn hechte vrienden, in het bijzonder sinds de bevrijding in WO-II. Nu delen we dezelfde uitdagingen, bijv rond de groei van de krijgsmacht. Ik ben dankbaar voor de Canadese steun aan Oekraïne. Warme kennismaking en goed gesprek met collega Bill Blair! 🇨🇦🇳🇱

Canada en Nederland zijn hechte vrienden, in het bijzonder sinds de bevrijding in WO-II.

Nu delen we dezelfde uitdagingen, bijv rond de groei van de krijgsmacht. Ik ben dankbaar voor de Canadese steun aan Oekraïne.

Warme kennismaking en goed gesprek met collega Bill Blair! 🇨🇦🇳🇱
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Ook in het militaire domein wordt AI steeds belangrijker. Er zijn echter nog geen uitgangspunten en afspraken. Dit is wel nodig om AI verantwoord in te zetten. En om landen aan te spreken die regels overtreden. Bij de REAIM-top in Seoul zetten we goede stappen met 60+ landen.

Ook in het militaire domein wordt AI steeds belangrijker.

Er zijn echter nog geen uitgangspunten en afspraken. Dit is wel nodig om AI verantwoord in te zetten. En om landen aan te spreken die regels overtreden.

Bij de REAIM-top in Seoul zetten we goede stappen met 60+ landen.
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Voor veiligheid en geopolitieke stabiliteit moeten we de banden met partners in het ‘Mondiale Zuiden’ verstevigen. Zo had ik goede kennismakingen en open gesprekken met collega’s uit Singapore en Kenia. Ik kijk ernaar uit de samenwerking op veiligheid en defensie te versterken!

Voor veiligheid en geopolitieke stabiliteit moeten we de banden met partners in het ‘Mondiale Zuiden’ verstevigen.

Zo had ik goede kennismakingen en open gesprekken met collega’s uit Singapore en Kenia.

Ik kijk ernaar uit de samenwerking op veiligheid en defensie te versterken!
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Nederland draagt sinds de Koreaanse Oorlog bij aan veiligheid in Korea. Met 18 landen werken we via de VN aan stabiliteit. Door de nucleaire dreiging vanuit Noord-Korea is dit van groot belang voor internationale veiligheid. Goed overleg hierover met partners en Ban Ki-moon!

Nederland draagt sinds de Koreaanse Oorlog bij aan veiligheid in Korea. 

Met 18 landen werken we via de VN aan stabiliteit. Door de nucleaire dreiging vanuit Noord-Korea is dit van groot belang voor internationale veiligheid.

Goed overleg hierover met partners en Ban Ki-moon!
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

De MIVD en AIVD verrichten belangrijk werk om ons veilig te houden. Dat doen ze onder meer door de operaties van inlichtingendiensten uit Rusland, China, Iran en Noord-Korea te verstoren en bloot te leggen. Daarom belangrijk om hier vandaag over te spreken in de Tweede Kamer.

Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Met een ceremonie in het Limburgse dorp Mesch markeren we vandaag de start van #80jaarvrijheid. Hier begon 80 jaar geleden de bevrijding van Nederland. We vieren komend jaar onze vrijheid, we danken onze bondgenoten en beseffen dat onze vrijheid actief moet worden beschermd.

Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Goede kennismaking met de Centrale Medezeggenschap (CMC). Als Defensie moeten we stevig groeien en ons meer richten op verdediging van het NAVO-grondgebied. Dat moeten we met al onze mensen voor elkaar krijgen. Goede samenwerking met de medezeggenschap is hiervoor essentieel!

Goede kennismaking met de Centrale Medezeggenschap (CMC).

Als Defensie moeten we stevig groeien en ons meer richten op verdediging van het NAVO-grondgebied.

Dat moeten we met al onze mensen voor elkaar krijgen. Goede samenwerking met de medezeggenschap is hiervoor essentieel!
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Adequaat toezicht en inspectie zijn belangrijk voor het goed functioneren van Defensie. Vandaag maakte ik kennis met diverse toezichthouders en inspecteurs. Ik kijk uit naar een scherpe dialoog en effectieve samenwerking. Vanuit eigenstandige rollen houden we Nederland veilig!

Adequaat toezicht en inspectie zijn belangrijk voor het goed functioneren van Defensie.

Vandaag maakte ik kennis met diverse toezichthouders en inspecteurs.

Ik kijk uit naar een scherpe dialoog en effectieve samenwerking. Vanuit eigenstandige rollen houden we Nederland veilig!
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Na een indrukwekkende wereldreis van 189 dagen is Zr.Ms. Tromp terug. Onze mensen hebben o.a. koopvaardijschepen in de Rode Zee beschermd en in Azië geoefend. Een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse belang van maritieme veiligheid en vrije zeevaart!

VVD (@vvd) 's Twitter Profile Photo

Het regeerprogramma is gepresenteerd! Hiermee leveren we voor alle Nederlanders die meedoen, hard werken of gewerkt hebben. De mensen voor wie wij als VVD in de politiek zitten. 👇 vvd.nl/nieuws/regeerp…

Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Een sterke en geloofwaardige krijgsmacht is nodig om Nederland veilig te houden en onze belangen te beschermen. We blijven Oekraïne onverminderd steunen, zowel politiek als militair. Dit staat o.a. in het regeerprogramma dat is gepresenteerd: ➡️ defensie.nl/actueel/nieuws…

Een sterke en geloofwaardige krijgsmacht is nodig om Nederland veilig te houden en onze belangen te beschermen.

We blijven Oekraïne onverminderd steunen, zowel politiek als militair.

Dit staat o.a. in het regeerprogramma dat is gepresenteerd: ➡️ defensie.nl/actueel/nieuws…
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Weer een mooie stap! De eerste Oekraïense vliegers zijn gestart op het F-16 trainingscentrum. Nederland heeft dit centrum in Roemenië mede opgericht en leverde hieraan 18 F-16’s. Door de meedogenloze Russische aanvallen is steun aan Oekraïense luchtverdediging van levensbelang!

Weer een mooie stap! De eerste Oekraïense vliegers zijn gestart op het F-16 trainingscentrum.

Nederland heeft dit centrum in Roemenië mede opgericht en leverde hieraan 18 F-16’s.

Door de meedogenloze Russische aanvallen is steun aan Oekraïense luchtverdediging van levensbelang!
Ruben Brekelmans (@defensiemin) 's Twitter Profile Photo

Oekraïne moet militaire doelen in Rusland kunnen treffen. Zodat Oekraïne luchtaanvallen kan onderscheppen en een stad als Kharkiv verdedigen. Nu weer meer dan 30 gewonden, waaronder kinderen. Het recht op zelfverdediging van Oekraïne houdt niet op aan de Russische grens.