60,3K Followers

3 Following

Tre Kronor(@Trekronorse) 's Twitter Profile Photo

Grattis Göran Högosta 7️⃣0️⃣ år 🎉
Vi minns än idag Görans fantastiska matcher mot Sovjet i VM 1977, bara två insläppta mål på två segermatcher. Det blev silver i turneringen. Göran har även två VM-brons. 🥈🥉🥉
I Tre Kronor blev det 95 landskamper.
Ha en fin dag, Göran!

Grattis Göran Högosta 7️⃣0️⃣ år 🎉 Vi minns än idag Görans fantastiska matcher mot Sovjet i VM 1977, bara två insläppta mål på två segermatcher. Det blev silver i turneringen. Göran har även två VM-brons. 🥈🥉🥉 I Tre Kronor blev det 95 landskamper. Ha en fin dag, Göran!
account_circle

Tack Sverige 🇸🇪 för allt stöd under VM! 🫶
Tack igen!

Tack Sverige 🇸🇪 för allt stöd under VM! 🫶 Äventyret är över för den här gången, och det slutade inte som vi ville. Men vi gav allt! Och vi kommer tillbaka starkare. Tack igen!

Kanada är ånyo numret större än Damkronorna och för tredje VM-turneringen i rad faller vi i kvartsfinalen mot nordamerikanskorna.

🚨 Hilda Svensson
🥅 Emma Söderberg, 39 räddningar på 44 skott.

Därmed är Sveriges deltagande i VM över för den här gången. Tack för allt stöd!

Kanada är ånyo numret större än Damkronorna och för tredje VM-turneringen i rad faller vi i kvartsfinalen mot nordamerikanskorna.  🚨 Hilda Svensson 🥅 Emma Söderberg, 39 räddningar på 44 skott.  Därmed är Sveriges deltagande i VM över för den här gången. Tack för allt stöd!

Emma Söderberg står i kassen och gör en fin insats så här långt.

Skott: 11-3 (29-12)

Andra periodens enda mål är kanadensisk och vi är två mål bakom inför tredje perioden. Damkronorna skapar flera bra chanser under perioden, bland annat ett stolpskott från Sofie Lundin. Emma Söderberg står i kassen och gör en fin insats så här långt. Skott: 11-3 (29-12)

Efter första perioden i VM-kvartsfinalen är vi i ett uddamålsunderläge. Efter en tuff inledning, med två tidiga baklängesmål, växte Sverige in i matchen. 🇸🇪
I matchens första powerplay kom också reduceringen från Hilda Svenssons klubba. 🔥

Skotten: 19-8 i kanadensisk favör.

Efter första perioden i VM-kvartsfinalen är vi i ett uddamålsunderläge. Efter en tuff inledning, med två tidiga baklängesmål, växte Sverige in i matchen. 🇸🇪 I matchens första powerplay kom också reduceringen från Hilda Svenssons klubba. 🔥 Skotten: 19-8 i kanadensisk favör.
SVT Sport(@SVTSport) 's Twitter Profile Photo

Om 20 minuter: Damkronorna mot Kanada i VM-kvartsfinal! Följ den här eller i SVT2 🇸🇪🇨🇦
svt.se/sport/ishockey…

Omklädningsrummet står redo. Spelarna är på plats.
Häng med nu, Sverige! 23.00 släpps pucken mot Kanada i VM-kvartsfinalen 👏👏

Omklädningsrummet står redo. Spelarna är på plats. Häng med nu, Sverige! 23.00 släpps pucken mot Kanada i VM-kvartsfinalen 👏👏

Kvartsfinal! 🔥 Här är laget som ska tas sig an Kanada ikväll. Laget är laddat och har förberett sig på bästa sätt hälsar förbundskapten Ulf Lundberg, Du ser oss i SVT. Nedsläpp kl 23:08. Nu kör vi! 🇸🇪 🇸🇪

Inför kvällens kvartsfinal mot Kanada kom det en hälsning till Damkronorna ❤️

Svensk Fotboll - Tack för stödet. Nu kör vi!

Ikväll kliver Damkronorna ut på isen för att ställas mot Kanada i VM-kvartsfinalen. Förbundskapten Ulf Lundberg förfogar över en spelartrupp som är redo att ge allt! 🔥

📺 Du ser hela intervjun med Ulf på brnw.ch/21wIIX4

'De ska vara jävligt rädda för oss i framtiden.' - Lina Ljungblom, VM 2023
🏒 Framtiden är nu! Dags för kvartsfinal mot Kanada. Maja Nylén Persson är redo för uppgiften. Sverige, nu stannar vi uppe och hejar fram Damkronorna till seger!
🇸🇪🇨🇦 | 🕔 Nedsläpp 23.00 | 📺 SVT2/Play

'De ska vara jävligt rädda för oss i framtiden.' - Lina Ljungblom, VM 2023 🏒 Framtiden är nu! Dags för kvartsfinal mot Kanada. Maja Nylén Persson är redo för uppgiften. Sverige, nu stannar vi uppe och hejar fram Damkronorna till seger! 🇸🇪🇨🇦 | 🕔 Nedsläpp 23.00 | 📺 SVT2/Play

Häng med!
Nu kan du få en unik inblick i en träning med Damkronorna, genom årets spelare 2023/2024 och vinnare av guldhjälmen 2024 - Lina Ljungblom 👏

📺 Du ser hela klippet med Lina 👉 brnw.ch/21wIFaS

Nästa uppgift: kvartsfinal!

🇸🇪🇩🇪 Neeej, vilken tung förlust! Vi skapade mängder med chanser, inte minst under den sista kvitteringsforceringen. Men den tyska väggen stod emot, 32 räddningar för Sandra Abstreiter. Hatten av för tyskorna. Nästa uppgift: kvartsfinal! #womensworlds

🇸🇪🇩🇪 Det är kamp och fysiskt spel - och fortfarande mållöst. Vilken rysare! Skotten i andra är 16-5, totalt 25-10 till Sverige.
Kom igen, nu jobbar vi in ett segermål i tredje perioden. 🙌🇸🇪
📺 Du ser fortsättningen i SVT.

🇸🇪🇩🇪 Det är kamp och fysiskt spel - och fortfarande mållöst. Vilken rysare! Skotten i andra är 16-5, totalt 25-10 till Sverige. Kom igen, nu jobbar vi in ett segermål i tredje perioden. 🙌🇸🇪 📺 Du ser fortsättningen i SVT.

🇸🇪🇩🇪 Mållöst efter 20 spelade minuter. Vi inledde bäst, men tyskorna jobbade sig in i matchen.
Det är jämnt, intensivt, sevärt och spännande.
Skotten 10-4 till Sverige. Emma Söderberg stabil som muren längst bak. 🥅

🇸🇪🇩🇪 Mållöst efter 20 spelade minuter. Vi inledde bäst, men tyskorna jobbade sig in i matchen. Det är jämnt, intensivt, sevärt och spännande. Skotten 10-4 till Sverige. Emma Söderberg stabil som muren längst bak. 🥅 📺 Du ser fortsättningen i SVT.